A hulladékgazdálkodás létesítményei

BÁLÁZÓ:
Várpalotán közel 9 éves múltra tekint vissza a szelektív hulladékgyűjtés, a rendszer fejlesztése, bővítése azóta is folyamatosan zajlik. 2006-ban került kiépítésre a ma is működő szelektív hulladék kezelésére, bálázására, válogatására használt 500 m2-es üzemcsarnok. A 2 db fogadó garattal, felhordó és válogató szalagokkal, műanyag és fém palackperforálóval és bálázó préssel felszerelt létesítményben papír, műanyag, fém, valamint tetrapack csomagolási hulladékokat dolgozunk fel.

bálázó

A szigetekről a szelektív hulladékgyűjtő jármű hulladékfrakciónként külön-külön gyűjti be a hulladékokat, míg a házhoz menő rendszerben az együttesen begyűjtött hulladékokat a Várpalotai Közüzemi Kft telephelyén kialakított bálázó csarnokban válogatják külön frakciókra.
 Auto_bálázónál
A bálázó csarnokba bekerült hulladékok, frakcióra válogatásukat követően tömörítésre kerülnek. Az összetömörített PET, PE fólia, HDPE flakon, tetrapack és papír csomagolási hulladékokból bálákat készítenek. Külön szín szerint kerülnek bálázásra a víztiszta, kék, és vegyes PET bálák. Az elkészült bálák hasznosítóhoz kerülnek. A begyűjtött üveg csomagolási hulladékokat elszállításig 15 m3-es konténerben tároljuk.

Bálák2

PET palackokból : újra PET palack, műanyag háztartási eszközök, polár pulóver, DVD-tok
Újságpapírból : hullámkarton, kartondoboz, papírtörlő, vécépapír

Bálák1

Színes üvegből: szeszesitalos üvegpalackok
Italos kartondobozokból: hullámkarton, kartondobozok, bútorlapok