GYIK

 1. Az igénybevétel kötelezősége és gyakorisága
Sokan sérelmezik, hogy ingatlantulajdonosként hulladékszállítási díj fizetésére kötelezik őket, annak ellenére, hogy nem, vagy alig veszik igénybe magát a szolgáltatást. Ilyen esetekben is  a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevétele a hulladéktörvény alapján kötelező.
Azokon a településeken, ahol biztosított a hulladék elszállítása a  díjfizetési kötelezettség alól nem mentesülhet az, aki a kötelező közszolgáltatást nem veszi igénybe,amennyiben nem részesül mentességben.
 
 1. Mit, hova dobjunk?
Elkülönített hulladékgyűjtés
Várpalotán már évek óta működik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer, melyhez már közel 1 000 háztartás csatlakozott. 2015. január 01-től már törvényi előírás, hogy a Szolgáltatónak biztosítani kell minden ingatlanhasználó részére a szelektív hulladék gyűjtését, elszállítását. Az elkülönített gyűjtéshez a szükséges edény térítésmentesen átvehető a Közszolgáltató 8100 Várpalota, Fehérvári u. 7. szám alatti telephelyén. Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok elszállítása kéthetente szerdánként díjmentesen történik. Kérjük, éljen a lehetőséggel!
Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok elszállításának házhoz menő szolgáltatása keretében gyűjthető frakciók az üveg kivételével megegyeznek a városi gyűjtőszigeteken gyűjthető frakciókkal.
Gyűjthető frakciók:
 • Italos kartondoboz
 • tejes, gyümölcsleves többrétegű italos kartondoboz tisztán és lapítva
Kérjük, az üveghulladékokat a gyűjtőszigetek konténereibe helyezze el!
 
 • Műanyag
 • ásványvizes és üdítős palackok lapítva
 • kozmetikai cikkek flakonjai és dobozai
 • tejtermékek poharai vízzel kiöblítve
 • csomagolási zsugorfólia, műanyag bevásárló táska
Kérjük, ne tegyen bele zsíros, olajos, vegyszeres flakont, PVC-t és gyermekjátékot, CD/DVD lemezt, kazettát, fogkefét, polisztirolt (hungarocelt)!
 • Papír
 • élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai
 • nagyobb kartondobozok összehajtogatva
 • újságpapírok, szórólapok, füzetek, könyvek (lehetőleg kötegelve)
Kérjük, ne tegyen bele zsíros, olajos papírt, szalvétát, kéztörlőt, indigót és matricát, használt egészségügyi papírt!
 
 • Fém
 • sörös, üdítős alumínium dobozok
Kérjük, ne tegyen bele olajos, festékes, vegyszeres fémdobozokat és flakonokat, ételmaradékkal szennyezett konzerves dobozt!
Az elkülönített hulladékgyűjtés ellenőrzése:
Az idegen anyagok csökkentése érdekében a házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtés során az elszállításkor ellenőrizzük a gyűjtőedényben elhelyezett hulladék összetételét. Kérjük, segítse a munkánkat és a fent leírtak szerint szelektálja hulladékát!

 

Hulladék udvar!

A 8.sz főút Várpalotát elkerülő útszakaszának építési munkálatai miatt 2014. október 20-tól  a Várpalota, Csákányhídnál található hulladéklerakón elhelyezhető anyagok átvétele megszűnt. Fenti dátumtól kezdődően a lerakó  építési területnek minősül,ott csak a kivitelező cég munkatársai tartózkodhatnak.
Legközelebbi átvételi lehetőségként javasoljuk a Partner Depónia Kft.  inotai salakdomboknál található telephelyét.
Telefonszáma: 36-20/3299965
Az átvehető hulladékokról, az átvétel feltételeiről a fenti telefonszámon érdeklődhet!Az inert hulladékfajták (építésből, bontásból származó beton, tégla, cserép, föld, kő)  gyűjtésére igény esetén 4 m3-es konténert tudunk biztosítani a lakossági ügyfelek részére 27.520 Ft-os áron, amely hétköznap 24 órás kihelyezést, hétvégén pedig péntektől hétfőig tartó kihelyezést foglal magában.